Klik Kalau Anda Comel...

Saturday, 10 March 2012

0

Apa Persamaan Gambar Nih??

  • Saturday, 10 March 2012
  • gua jambu

  • Jom, tengok, apa persamaan semua gambar nih..Rilex-rilex dulu, bagi hilang stress...ahakszzz..










    P/s: Hahaha..any answers??
    Read more...

    Friday, 9 March 2012

    0

    Ungkapan "JANGAN" dalam Islam...

  • Friday, 9 March 2012
  • gua jambu


  • Ada hikmah bagi sesuatu yang telah ditetapkan di dalam Islam...So, kali nie nak share sikit bagi memperingatkan sesama kita...=)

    - JANGAN tidur selepas solat Subuh, nanti rezeki mahal kerana berpagi-pagi itu membuka pintu berkat.

    - JANGAN makan tanpa membaca BISMILLAH dan DOA makan. Nanti rezeki kita dikongsi syaitan.

    -JANGAN tambah perhiasan di badan kerana Allah sudah jadikan manusia makhluk yang paling sempurna

    - JANGAN keluar rumah tanpa niat untuk membuat kebaikan. Takut-takut kita mati dalam perjalanan.

    - JANGAN pakai sepatu atau selipar yang berlainan pasangan. Makruh dan mewarisi kepapaan.

    - JANGAN biarkan mata liar di perjalanan.. Nanti hati kita gelap diselaputi dosa.

    - JANGAN menangguh taubat bila berbuat dosa kerana mati boleh datang bila-bila masa.

    - JANGAN ego untuk meminta maaf pada ibu bapa dan sesama manusia kalau memang kita bersalah.

    - JANGAN mengumpat sesama rakan taulan. Nanti rosak persahabatan. Kita hilang bahagia.

    - JANGAN lupa bergantung kepada ALLAH dalam setiap kerja kita. Nanti kita sombong apabila berjaya. Kalau gagal kecewa pula.

    - JANGAN bakhil untuk bersedekah. Sedekah itu memanjangkan umur dan memurahkan rezeki kita.

    - JANGAN banyak ketawa. Nanti mati jiwa.

    - JANGAN biasakan berbohong, kerana ia adalah ciri-ciri munafik dan menghilangkan kasih orang kepada kita.

    - JANGAN suka menganiaya manusia atau haiwan.. Doa makhluk yang teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH.

    - JANGAN terlalu susah hati dengan urusan dunia. Akhirat itu lebih utama dan hidup di sana lebih lama dan kekal selamanya.

    - JANGAN mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata JANGAN. Sebab semuanya untuk keselamatan kita.


    P/s: ALLAH lebih tahu dan Maha Mengetahui. Wallahualam.. Jangan Lupa Tekan Share kepada rakan-rakan anda....
    Read more...

    Thursday, 8 March 2012

    0

    Lukisan 3D Tiang..

  • Thursday, 8 March 2012
  • gua jambu

  • Perghhh...Meh gua nak buke mata korang semua dengan gambar 3D nih..Memang kewll beb..ahakszz...Jom, kita rolll..~ ~








    P/s: Haha..Amacam??Koolll tak??huhuhu..

    Read more...

    Wednesday, 7 March 2012

    0

    Perangai Manusia Pelik..

  • Wednesday, 7 March 2012
  • gua jambu
  • Hari ni, gua bagi gambar-gambar manusia pelik untuk korang sumer gelak sensorang kat dalam bilik tu...agak nak meriah lagi, ajak laa member bilik sebelah layan same gambar-gambar pelik nih...Huarghhh tuihhh!!..haha..


    Mak aihhh...beso betul skrin komputer dia!!haha..


    Sape-sape yang tengah serabut otak tu, haa meh gua nak serabutkan lagi kepale otak dia bagi pecah..Yieeehhhaa..


    Ade sape-sape yang rase nak gi buang air tak, kalau memang camni punya design kt tandas??huk alaaaa...~ ~



    Ini laa orang kata, kreatif dan inovative..Tak payah susah-susah beli mp3, pakai laptop sudah..


    Arkitek mane laa yang buat tangga macam nie...Gua pun tak paham camne nak masuk nih..huk3..


    Yang ni lagi satu...camne nak naik ni woiii!!haha..


    P/s: Kalau ade yang tengah stress tu..pegi laa hempuk kepale kat dinding ok...Tu je pesan gua...chow..haha..
    Read more...

    Tuesday, 6 March 2012

    0

    Gambar Percutian Datuk Siti Nurhaliza.

  • Tuesday, 6 March 2012
  • gua jambu
  • HADIAH ulang tahun ke-33 penyanyi tanahair Datuk Siti Nurhaliza penuh bermakna buat dirinya. Menerima dua hadiah istimewa daripada suami tersayang Datuk Khalid Muhammad Jiwa antaranya percutian di luar negara menjadi kenangan terindah buat penyanyi nombor satu negara ini.

    Mereka menikmati percutian selama 10 hari bermula 3 Januari itu, menyaksikan pasangan itu menjejaki bumi Maghribi, Marakesh dan Dubai.

    Dalam kesibukan menikmati percutian itu, Datuk Siti masih sempat merakamkan gambar-gambar percutian beliau untuk tatapan peminatnya.






    Siti akui yang beliau terpesona dengan senibina empayar Ottoman sewaktu di Marakesh.


    Walaupun cuaca sejuk, Siti sempat berposing untuk peminat-peminatnya.


    Seronok menikmati cuaca sejuk sepanjang percutian di Marakesh.


    Siti dan Khalid menikmati “river cruise” sewaktu percutian mereka.


    Siti dan Khalid bergambar bersama-sama sahabat mereka di Dubai.


    Kek harijadi buat penyanyi kesayangan tanahair dari suami tercinta.


    Menikmati keindahan malam dengan menaiki kereta bersama Khalid.


    P/s: Gua pun nak melancong jugakkkk...=D
    Read more...

    Monday, 5 March 2012

    0

    10 Bandar Yang Termurah Untuk Didiami..

  • Monday, 5 March 2012
  • gua jambu
  • Jom, gua share dengan korang, 10 bandar termurah untuk didiami..Maybe sebab kos sara hidup kat sana rendah kot...Sebab tu boleh jadi murah, kan??huk3..Negara-negara ni pulak adalah daripada negara di kawasan Asia dan juga Timur Tengah yang menduduki tangga terendah berdasarkan kepada Ujian Ukur Hidup yang dibuat oleh Unit Perisikan Berprestij Ekonomi (EIU)..

    OMAN


    DHAKA


    ALGIERS


    KATHMANDU


    BANDAR PANAMA


    JEDDAH


    NEW DELHI


    TEHRAN (IRAN)


    MUMBAI


    KARACHI


    P/s: Gua berhasrat nak menjelajah jugak kalau ada rezeki...Tapi, first sekali yang penting gi umrah and naik haji...Jom, kita travel sesama...huhu..
    Read more...

    Sunday, 4 March 2012

    0

    Duit Zaman Jepun..

  • Sunday, 4 March 2012
  • gua jambu
  • Untuk post hari nie, gua nak ajak lu orang semua menyelami keadaan zaman dahulu...Iaitu ketika mana Tanah Melayu dijajah oleh tentera Jepun..Antara sistem yang dibawa pada masa itu ialah penggunaan wang yang diperkenalkan oleh Tentera Jepun...Jom kita usyaaa...




    50 Sen sajaaa...Time tu maybe nilai dia lebih kurang RM50 laa kot...huhu..



    Ni pulak sepuluh dollar...Dollar amerika or dollar Japanese??hik3..



    Sepuluh sen or bahasa mudah yang lain, "sekupang"....=D

    Dalam mudah.com pun ade orang jual duit ni gua nampak...huhu..







    Duit yang tinggal, kini dalam simpanan pihak muzium...^_^


    P/s: Kat umah gua pun ade gak duit syiling lame, gambar naga beb...Gua nak simpan...huhu..
    Read more...

    Saturday, 10 March 2012

    Apa Persamaan Gambar Nih??

    Posted by gua jambu at 09:59 0 comments

    Jom, tengok, apa persamaan semua gambar nih..Rilex-rilex dulu, bagi hilang stress...ahakszzz..










    P/s: Hahaha..any answers??

    Friday, 9 March 2012

    Ungkapan "JANGAN" dalam Islam...

    Posted by gua jambu at 11:37 0 comments


    Ada hikmah bagi sesuatu yang telah ditetapkan di dalam Islam...So, kali nie nak share sikit bagi memperingatkan sesama kita...=)

    - JANGAN tidur selepas solat Subuh, nanti rezeki mahal kerana berpagi-pagi itu membuka pintu berkat.

    - JANGAN makan tanpa membaca BISMILLAH dan DOA makan. Nanti rezeki kita dikongsi syaitan.

    -JANGAN tambah perhiasan di badan kerana Allah sudah jadikan manusia makhluk yang paling sempurna

    - JANGAN keluar rumah tanpa niat untuk membuat kebaikan. Takut-takut kita mati dalam perjalanan.

    - JANGAN pakai sepatu atau selipar yang berlainan pasangan. Makruh dan mewarisi kepapaan.

    - JANGAN biarkan mata liar di perjalanan.. Nanti hati kita gelap diselaputi dosa.

    - JANGAN menangguh taubat bila berbuat dosa kerana mati boleh datang bila-bila masa.

    - JANGAN ego untuk meminta maaf pada ibu bapa dan sesama manusia kalau memang kita bersalah.

    - JANGAN mengumpat sesama rakan taulan. Nanti rosak persahabatan. Kita hilang bahagia.

    - JANGAN lupa bergantung kepada ALLAH dalam setiap kerja kita. Nanti kita sombong apabila berjaya. Kalau gagal kecewa pula.

    - JANGAN bakhil untuk bersedekah. Sedekah itu memanjangkan umur dan memurahkan rezeki kita.

    - JANGAN banyak ketawa. Nanti mati jiwa.

    - JANGAN biasakan berbohong, kerana ia adalah ciri-ciri munafik dan menghilangkan kasih orang kepada kita.

    - JANGAN suka menganiaya manusia atau haiwan.. Doa makhluk yang teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH.

    - JANGAN terlalu susah hati dengan urusan dunia. Akhirat itu lebih utama dan hidup di sana lebih lama dan kekal selamanya.

    - JANGAN mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata JANGAN. Sebab semuanya untuk keselamatan kita.


    P/s: ALLAH lebih tahu dan Maha Mengetahui. Wallahualam.. Jangan Lupa Tekan Share kepada rakan-rakan anda....

    Thursday, 8 March 2012

    Lukisan 3D Tiang..

    Posted by gua jambu at 10:09 0 comments

    Perghhh...Meh gua nak buke mata korang semua dengan gambar 3D nih..Memang kewll beb..ahakszz...Jom, kita rolll..~ ~








    P/s: Haha..Amacam??Koolll tak??huhuhu..

    Wednesday, 7 March 2012

    Perangai Manusia Pelik..

    Posted by gua jambu at 20:18 0 comments
    Hari ni, gua bagi gambar-gambar manusia pelik untuk korang sumer gelak sensorang kat dalam bilik tu...agak nak meriah lagi, ajak laa member bilik sebelah layan same gambar-gambar pelik nih...Huarghhh tuihhh!!..haha..


    Mak aihhh...beso betul skrin komputer dia!!haha..


    Sape-sape yang tengah serabut otak tu, haa meh gua nak serabutkan lagi kepale otak dia bagi pecah..Yieeehhhaa..


    Ade sape-sape yang rase nak gi buang air tak, kalau memang camni punya design kt tandas??huk alaaaa...~ ~



    Ini laa orang kata, kreatif dan inovative..Tak payah susah-susah beli mp3, pakai laptop sudah..


    Arkitek mane laa yang buat tangga macam nie...Gua pun tak paham camne nak masuk nih..huk3..


    Yang ni lagi satu...camne nak naik ni woiii!!haha..


    P/s: Kalau ade yang tengah stress tu..pegi laa hempuk kepale kat dinding ok...Tu je pesan gua...chow..haha..

    Tuesday, 6 March 2012

    Gambar Percutian Datuk Siti Nurhaliza.

    Posted by gua jambu at 13:30 0 comments
    HADIAH ulang tahun ke-33 penyanyi tanahair Datuk Siti Nurhaliza penuh bermakna buat dirinya. Menerima dua hadiah istimewa daripada suami tersayang Datuk Khalid Muhammad Jiwa antaranya percutian di luar negara menjadi kenangan terindah buat penyanyi nombor satu negara ini.

    Mereka menikmati percutian selama 10 hari bermula 3 Januari itu, menyaksikan pasangan itu menjejaki bumi Maghribi, Marakesh dan Dubai.

    Dalam kesibukan menikmati percutian itu, Datuk Siti masih sempat merakamkan gambar-gambar percutian beliau untuk tatapan peminatnya.






    Siti akui yang beliau terpesona dengan senibina empayar Ottoman sewaktu di Marakesh.


    Walaupun cuaca sejuk, Siti sempat berposing untuk peminat-peminatnya.


    Seronok menikmati cuaca sejuk sepanjang percutian di Marakesh.


    Siti dan Khalid menikmati “river cruise” sewaktu percutian mereka.


    Siti dan Khalid bergambar bersama-sama sahabat mereka di Dubai.


    Kek harijadi buat penyanyi kesayangan tanahair dari suami tercinta.


    Menikmati keindahan malam dengan menaiki kereta bersama Khalid.


    P/s: Gua pun nak melancong jugakkkk...=D

    Monday, 5 March 2012

    10 Bandar Yang Termurah Untuk Didiami..

    Posted by gua jambu at 08:25 0 comments
    Jom, gua share dengan korang, 10 bandar termurah untuk didiami..Maybe sebab kos sara hidup kat sana rendah kot...Sebab tu boleh jadi murah, kan??huk3..Negara-negara ni pulak adalah daripada negara di kawasan Asia dan juga Timur Tengah yang menduduki tangga terendah berdasarkan kepada Ujian Ukur Hidup yang dibuat oleh Unit Perisikan Berprestij Ekonomi (EIU)..

    OMAN


    DHAKA


    ALGIERS


    KATHMANDU


    BANDAR PANAMA


    JEDDAH


    NEW DELHI


    TEHRAN (IRAN)


    MUMBAI


    KARACHI


    P/s: Gua berhasrat nak menjelajah jugak kalau ada rezeki...Tapi, first sekali yang penting gi umrah and naik haji...Jom, kita travel sesama...huhu..

    Sunday, 4 March 2012

    Duit Zaman Jepun..

    Posted by gua jambu at 13:35 0 comments
    Untuk post hari nie, gua nak ajak lu orang semua menyelami keadaan zaman dahulu...Iaitu ketika mana Tanah Melayu dijajah oleh tentera Jepun..Antara sistem yang dibawa pada masa itu ialah penggunaan wang yang diperkenalkan oleh Tentera Jepun...Jom kita usyaaa...




    50 Sen sajaaa...Time tu maybe nilai dia lebih kurang RM50 laa kot...huhu..



    Ni pulak sepuluh dollar...Dollar amerika or dollar Japanese??hik3..



    Sepuluh sen or bahasa mudah yang lain, "sekupang"....=D

    Dalam mudah.com pun ade orang jual duit ni gua nampak...huhu..







    Duit yang tinggal, kini dalam simpanan pihak muzium...^_^


    P/s: Kat umah gua pun ade gak duit syiling lame, gambar naga beb...Gua nak simpan...huhu..

    Subscribe