Klik Kalau Anda Comel...

Saturday, 18 February 2012

0

Burberry Maserati Bercorak..

  • Saturday, 18 February 2012
  • gua jambu

  • Gua seakan-akan tak percaya setelah gua melihat gambar kereta nih..Sebab tak sangka, ade jugak tuan punya kereta yang banyak duit untuk menjadikan kereta beliau unik sebegini..Ape pun, gua harap korang terhibur dengan gambar kereta nih sambil bercakap,

     "fuiyohhh, sempoi habaq hanggg"...

    Tapi, gambarnya sedikit sahaja lah, harap maaf yer..Okeh, itu sahaja...Let's roollllll...



    Nih dia punya logo..

    Gambar standard kereta Burberry..

    Logo untuk kereta ni yang bercorak punya wokeh..

    Gambaran kedua yang standard gaban punya..

    Tadddaaa...Haa, ni laa yang bercorak punya beb!

    Amacam? are you feel gorgeous right now??haha..

    Setiap inci badan dicorakkannya, haduiiinyer punnn...

    Ni lambang dia bercorak..Tengok laa corak tu dari dekat, macam ada lubang-lubang kecil kan..



    P/s: Gua tak nak kereta camnih...hik, hik...=D

    Read more...

    Friday, 17 February 2012

    0

    Ancaman Penubuhan IFC di Malaysia

  • Friday, 17 February 2012
  • gua jambu

  • Salam Jumaat...Jom luangkan masa 5-10 minit sahaja daripada masa korang semua, untuk baca mengenai isu agama yang melanda negara kita sekarang...InsyaAllah ada ganjaran daripada Allah kelak...=)


    - ISU AGAMA -


    ANCAMAN PENUBUHAN IFC DI MALAYSIA

    Apa itu IFC(Inter Faith Commission)

    IFC berasal dari IRC( Inter Religion Council ) yang merupakan Suruhanjaya Antara Kepercayaan yang dicadangkan sebagai sebuah badan berkanun yang mempunyai kuasa undang-undang yang boleh mengubah ajaran sesetengah agama(cth: Agama Islam) atas desakan penganut agama lain. IFC berfungsi seakan SUHAKAM yang turut menerima dan melayan aduan berkaitan agama.

    IFC ditubuhkan oleh Malaysian Consultative Council Of Buddhism, Christianity, Hinduism dan Sikhism atau singkatannya MCCBCHS ataupun Majlis Perundingan Malaysia Agama Buddha, Kristian, Hindu dan Sikh melalui memorandum bertarikh 21 Ogos 2001 kepada Majlis Peguam Negara.

    Matlamat Penubuhan IFC 

    IFC ditubuhkan untuk membolehkan mereka meminda beberapa ajaran asas Islam yang boleh merosakkan akidah umat Islam serta lebih berpihak kepada orang bukan Islam.



    Ancaman Daripada 14 Tuntutan IFC Terhadap Umat Islam

    1.Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibubapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.
     
    2.Orang-orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka(murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.
     
    3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh mahkamah syariah tetapi dikendalikan oleh mahkamah sivil.
     
    4.Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam
     
    5.Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan orang Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam(murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.
     
    6.Seseorang atau pasangan suami-isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.
     
    7.Orang-orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya..
     
    8.Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.
     
    9.Orang-orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.
     
    10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.
     
    11.Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.
     
    12.Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.
     
    13.Orang-orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.
     
    14. Sepatutnya islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.
     
    Ancaman Utama IFC terhadap Islam

    1.Membuka ruang seluas-luasnya kepada orang bukan Islam mencampuri Hal Ehwal Agama Islam.
     
    2.Menjadikan undang-undang Allah pertu tunduk kepada norma-norma antarabangsa yang dicipta manusia yang jelas menjejaskan aqidah.
     
    3. Orang-orang Islam bebas melakukan apa saja tanpa batasan.
     
    4. Orang-orang Islam bebas untuk murtad.
     
    5.IFC berhak untuk menentukan status agama seseorang.
     

    Sebagai umat Islam yang berpegang teguh kepada ajaran Islam yang disampaikan oleh Nabi Muhammad S.A.W., kita haruslah menentang sekeras-kerasnya penubuhan IFC. Tiada satu pun agama di dunia ini yang sanggup menerima campurtangan oleh mereka yang bukan penganutnya. Penubuhan IFC pastinya akan menimbulkan ketegangan antara agama yang bakal menggugat keselamatan negara.

    Sumber: http://www.jais.gov.my/isuagama/ifc.php


    P/s: Korang boleh share dengan kawan-kawan korang pasal info nie...Semoga mendapat ganjaran sebaiknya kelak, dan dapat kita ambil tindakan yang sewajarnya bersama-sama...=)
    Read more...

    Thursday, 16 February 2012

    0

    Super Car Yang Diperbuat Daripada Kayu...(Wooden Car) ~ ~

  • Thursday, 16 February 2012
  • gua jambu

  • Selama nih, gua tak penah laa lagi nampak kereta diperbuat menggunakan material kayu...apetah lagi bas mini Kajang..hik3...So, this time gua nak korang buke mata luas-luas seluas padang futsal, dengan melihat gambar-gambar supercar yang diperbuat menggunakan kayu nih..chaloooo..~ ~


    Ilustrasi grafik kereta yang sebenar..


    Pembuat kereta beserta bengkel keretanya..pembinaan dalam proses lagi...yippiii...~ ~


    Bak kata orang negeri Perak..."Tak nampak ghupe lagi haa Yob oiiii.."


    Dari pandangan sisi...dalam 80% hampir siap..


    Proses pengkilatan menggunakan syilek..hik3..


    Dah nampak ghupe tu haa....syantekk, syantekkk..


    Sport Rim pun dibuat menggunakan kayu..."Errr, kukuh ke nih??"



    VIDEO PEMBUATAN KERETA TERSEBUT


    video



    P/s: Jadilah sebenar-benar orang yang berguna..Tetibe...~ ~
    Read more...

    Wednesday, 15 February 2012

    0

    D.I.Y Lamborghini..(Do It Yourself)

  • Wednesday, 15 February 2012
  • gua jambu


  • Kalau sape-sape teringin nak pakai kereta Lamborghini tuh, tapi tak cukup duit, or korang punya duit bini korang yang pegang (especialli suami), haaa bolehlah korang buat sendiri kereta idaman korang nih...senang je cara dia..Tengok laa pixca kat bawah ni semua...Gua pun dah ade empat belas bijik dah kat umah...Hik3...



    Gambar kereta tersebut yang gua tangkap ari tuh...hampir dah siap dah nih...huhu...


    Dalam proses mengecat..macam kereta Batman je gua tengokssss..hui3...


    Haa, ni bukan ekzos ok..Ni tempat stereng, lubang tu pulak lubang untuk diletakkan meter..


    Pintu tak sempat letak lagik...hehe..


    Yang ni ade cermin dah...hehe..


    Fuhhh...memang superb ar kalau nampak dari belakang...Letak warna merah or kuning ke, baru sempoi kereta nih...


    Pandangan atas...betol tak gua cakap macam kereta Batman??Haa, tu laaa, tak caye lagiii..


    Lampu on the way untuk di beli kat kedai Phua Chu Kang..


    Masuk fasa terakhir...iaitu persediaan untuk dinaiki dan ditayangkan..hehe..


    Taddaaaa...Haaa,amacam??Senang je nak buat kan?Haa, ape lagi...Pegi laa buat...wakaka..



    P/s: Gua nak buat jugak lepas nie, kereta Buggati Veyron pulak..hik3..
    Read more...

    Tuesday, 14 February 2012

    0

    Gambar Pulau Yang Menarik Di Bumi.

  • Tuesday, 14 February 2012
  • gua jambu

  • Jom...Gua nak show-off kat korang sumer, pixca pulau-pulau yang ada di seluruh dunia...Pulau-pulau ni nampak comel and gojes laa jugak, sebab lain daripada yang lain and jarang dilihat...Believe it or not??Believe it..keh3..


    Macam pokok..Berada di kawasan kepulauan Sisilia..


    Yang ni macam boomerang...Terletak di area Laut China Selatan..Dekat Pulau Spratly..


    Macam muka Squidword..Berlokasi di kawasan Sahul..
    (Samudera India dan Flores, Banda, Sawu, dan Laut Timur)


    Macam ikan lumba-lumba..hehe..


    Berlokasi di Maladewa..Nampak macam mata pulak..hehe..


    Berbentuk love..Terletak di Croatia..Pulau ini bernama Galesnjak dan dikelilingi samudera Arktik..
    (Gua nak hadiahkan untuk kekasih gua nanti, hik3..)


    Macam paru-paru..Terletak di Florida, Amerika Syarikat..
    (paru-paru berair nih, hehe)


    Pulau berbentuk macam kuda laut...Di Kepulauan Galapagos..hikkkk, hikkkk...
    (Bunyi kuda lemas dalam laut)


    Macam muka smiley...Ketiga-tiga pulau tersebut bernama Manukan (kiri), Mamutik (tengah) dan Sulug (kanan)..Di Malaysia..


    Macam ikan pari..Berlokasi di utara Denmark..


    P/s: Setakat ni gua pernah melawat Pulau Langkawi je baru...Pulau lain takde lagi...Selain daripada itu adalah pantai, such as Port Dickson dan lain-lain...huhu..
    Read more...

    Monday, 13 February 2012

    0

    Family Justin Bieber

  • Monday, 13 February 2012
  • gua jambu

  • Walaupun korang selalu nampak mamat ni kat paper, kat TV or YouTube just dengan member-member artis je, tahukah korang bahawa dia amat dahagakan kasih sayang daripada family??
    (perghhh, ayat gua)..Sebenarnya, Justin Bieber ni ade family, macam kita laa jugak kan, tapi dia jarang ade time or snap pic dengan family sendiri..

    So, kali ni gua dengan secara ekseklusifnya ala-ala paparazzi, teringin nak share dengan korang sumer, pic family Justin Bieber ni...Sebagaimana sebelum ni gua share gambar Kakak Si Justin Bieber....So, kali ni gambar family dye terus..Nice sangat bila tengok family-family si Justin Bieber nih...Jom, kita roolllll...



    Okeh...Yang ni kembar Justin Bieber...Nama dia Justin Bisai..


    Yang ni pulak namanya Justin Binther..sedara terdekat dye...ala-ala Pink Panther.. 


    Yang ni Justin Bie-Pop..huk3..


    Yang ni abang sulong dye, Justin Biebesiti..


    Haaa...Yang ni namanya Justin Biebean..abang no 2..


    Ni pulak Justin Rock, abang kelima, sebab kalau korang nak tau, Justin Bieber anak kesembilan..hui3..


    Ni pulak kak dye, Justiniah Bieberiah..


    Ni adik dye, Chong Bieber..nampak agak tua kan??haa, sebab dia kerja kat Kementerian..Tu laa pasal..


    Ni sepupu dye..dye guna application kat iphone, yang bagi nampak tua tu..nama dia pun pelik sikit, I-Justin..


    Ni pak sedara dia kat Timor Leste...dikenali dengan panggilan manja dye, Justin Timberlack..


    Ni pulak Pikor Bieber...sebab dia botak..haha..


    Ni lagi sempoi punya...Humpty Bieber Dumpty...lalallaaaa...


    Ni kak no 4 dia...SIti Just Do It Bieber...


    Camne gambar ni dapat kat paparazzi gua pun tak tau...By the way, nama dye Justpond Bieber..eksheli, dia adik laki Justin, tapi nak jadi perempuan...tak caye, tengok ar nama dia...


    Last sekali, akak bongsu dia..nama glemer dia, Puan Just Biri-biri ....Tapi, cukup kalau korang panggil dengan nama Salim...


    P/s: Segala watak dan perwatakan di atas hanya rekaan semata-mata untuk jenaka...Harap maklum..huhu..

    Read more...

    Saturday, 18 February 2012

    Burberry Maserati Bercorak..

    Posted by gua jambu at 10:03 0 comments

    Gua seakan-akan tak percaya setelah gua melihat gambar kereta nih..Sebab tak sangka, ade jugak tuan punya kereta yang banyak duit untuk menjadikan kereta beliau unik sebegini..Ape pun, gua harap korang terhibur dengan gambar kereta nih sambil bercakap,

     "fuiyohhh, sempoi habaq hanggg"...

    Tapi, gambarnya sedikit sahaja lah, harap maaf yer..Okeh, itu sahaja...Let's roollllll...



    Nih dia punya logo..

    Gambar standard kereta Burberry..

    Logo untuk kereta ni yang bercorak punya wokeh..

    Gambaran kedua yang standard gaban punya..

    Tadddaaa...Haa, ni laa yang bercorak punya beb!

    Amacam? are you feel gorgeous right now??haha..

    Setiap inci badan dicorakkannya, haduiiinyer punnn...

    Ni lambang dia bercorak..Tengok laa corak tu dari dekat, macam ada lubang-lubang kecil kan..



    P/s: Gua tak nak kereta camnih...hik, hik...=D

    Friday, 17 February 2012

    Ancaman Penubuhan IFC di Malaysia

    Posted by gua jambu at 10:04 0 comments

    Salam Jumaat...Jom luangkan masa 5-10 minit sahaja daripada masa korang semua, untuk baca mengenai isu agama yang melanda negara kita sekarang...InsyaAllah ada ganjaran daripada Allah kelak...=)


    - ISU AGAMA -


    ANCAMAN PENUBUHAN IFC DI MALAYSIA

    Apa itu IFC(Inter Faith Commission)

    IFC berasal dari IRC( Inter Religion Council ) yang merupakan Suruhanjaya Antara Kepercayaan yang dicadangkan sebagai sebuah badan berkanun yang mempunyai kuasa undang-undang yang boleh mengubah ajaran sesetengah agama(cth: Agama Islam) atas desakan penganut agama lain. IFC berfungsi seakan SUHAKAM yang turut menerima dan melayan aduan berkaitan agama.

    IFC ditubuhkan oleh Malaysian Consultative Council Of Buddhism, Christianity, Hinduism dan Sikhism atau singkatannya MCCBCHS ataupun Majlis Perundingan Malaysia Agama Buddha, Kristian, Hindu dan Sikh melalui memorandum bertarikh 21 Ogos 2001 kepada Majlis Peguam Negara.

    Matlamat Penubuhan IFC 

    IFC ditubuhkan untuk membolehkan mereka meminda beberapa ajaran asas Islam yang boleh merosakkan akidah umat Islam serta lebih berpihak kepada orang bukan Islam.



    Ancaman Daripada 14 Tuntutan IFC Terhadap Umat Islam

    1.Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibubapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.
     
    2.Orang-orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka(murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.
     
    3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh mahkamah syariah tetapi dikendalikan oleh mahkamah sivil.
     
    4.Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam
     
    5.Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan orang Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam(murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.
     
    6.Seseorang atau pasangan suami-isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.
     
    7.Orang-orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya..
     
    8.Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.
     
    9.Orang-orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.
     
    10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.
     
    11.Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.
     
    12.Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.
     
    13.Orang-orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.
     
    14. Sepatutnya islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.
     
    Ancaman Utama IFC terhadap Islam

    1.Membuka ruang seluas-luasnya kepada orang bukan Islam mencampuri Hal Ehwal Agama Islam.
     
    2.Menjadikan undang-undang Allah pertu tunduk kepada norma-norma antarabangsa yang dicipta manusia yang jelas menjejaskan aqidah.
     
    3. Orang-orang Islam bebas melakukan apa saja tanpa batasan.
     
    4. Orang-orang Islam bebas untuk murtad.
     
    5.IFC berhak untuk menentukan status agama seseorang.
     

    Sebagai umat Islam yang berpegang teguh kepada ajaran Islam yang disampaikan oleh Nabi Muhammad S.A.W., kita haruslah menentang sekeras-kerasnya penubuhan IFC. Tiada satu pun agama di dunia ini yang sanggup menerima campurtangan oleh mereka yang bukan penganutnya. Penubuhan IFC pastinya akan menimbulkan ketegangan antara agama yang bakal menggugat keselamatan negara.

    Sumber: http://www.jais.gov.my/isuagama/ifc.php


    P/s: Korang boleh share dengan kawan-kawan korang pasal info nie...Semoga mendapat ganjaran sebaiknya kelak, dan dapat kita ambil tindakan yang sewajarnya bersama-sama...=)

    Thursday, 16 February 2012

    Super Car Yang Diperbuat Daripada Kayu...(Wooden Car) ~ ~

    Posted by gua jambu at 07:59 0 comments

    Selama nih, gua tak penah laa lagi nampak kereta diperbuat menggunakan material kayu...apetah lagi bas mini Kajang..hik3...So, this time gua nak korang buke mata luas-luas seluas padang futsal, dengan melihat gambar-gambar supercar yang diperbuat menggunakan kayu nih..chaloooo..~ ~


    Ilustrasi grafik kereta yang sebenar..


    Pembuat kereta beserta bengkel keretanya..pembinaan dalam proses lagi...yippiii...~ ~


    Bak kata orang negeri Perak..."Tak nampak ghupe lagi haa Yob oiiii.."


    Dari pandangan sisi...dalam 80% hampir siap..


    Proses pengkilatan menggunakan syilek..hik3..


    Dah nampak ghupe tu haa....syantekk, syantekkk..


    Sport Rim pun dibuat menggunakan kayu..."Errr, kukuh ke nih??"



    VIDEO PEMBUATAN KERETA TERSEBUT


    video



    P/s: Jadilah sebenar-benar orang yang berguna..Tetibe...~ ~

    Wednesday, 15 February 2012

    D.I.Y Lamborghini..(Do It Yourself)

    Posted by gua jambu at 08:42 0 comments


    Kalau sape-sape teringin nak pakai kereta Lamborghini tuh, tapi tak cukup duit, or korang punya duit bini korang yang pegang (especialli suami), haaa bolehlah korang buat sendiri kereta idaman korang nih...senang je cara dia..Tengok laa pixca kat bawah ni semua...Gua pun dah ade empat belas bijik dah kat umah...Hik3...



    Gambar kereta tersebut yang gua tangkap ari tuh...hampir dah siap dah nih...huhu...


    Dalam proses mengecat..macam kereta Batman je gua tengokssss..hui3...


    Haa, ni bukan ekzos ok..Ni tempat stereng, lubang tu pulak lubang untuk diletakkan meter..


    Pintu tak sempat letak lagik...hehe..


    Yang ni ade cermin dah...hehe..


    Fuhhh...memang superb ar kalau nampak dari belakang...Letak warna merah or kuning ke, baru sempoi kereta nih...


    Pandangan atas...betol tak gua cakap macam kereta Batman??Haa, tu laaa, tak caye lagiii..


    Lampu on the way untuk di beli kat kedai Phua Chu Kang..


    Masuk fasa terakhir...iaitu persediaan untuk dinaiki dan ditayangkan..hehe..


    Taddaaaa...Haaa,amacam??Senang je nak buat kan?Haa, ape lagi...Pegi laa buat...wakaka..



    P/s: Gua nak buat jugak lepas nie, kereta Buggati Veyron pulak..hik3..

    Tuesday, 14 February 2012

    Gambar Pulau Yang Menarik Di Bumi.

    Posted by gua jambu at 21:08 0 comments

    Jom...Gua nak show-off kat korang sumer, pixca pulau-pulau yang ada di seluruh dunia...Pulau-pulau ni nampak comel and gojes laa jugak, sebab lain daripada yang lain and jarang dilihat...Believe it or not??Believe it..keh3..


    Macam pokok..Berada di kawasan kepulauan Sisilia..


    Yang ni macam boomerang...Terletak di area Laut China Selatan..Dekat Pulau Spratly..


    Macam muka Squidword..Berlokasi di kawasan Sahul..
    (Samudera India dan Flores, Banda, Sawu, dan Laut Timur)


    Macam ikan lumba-lumba..hehe..


    Berlokasi di Maladewa..Nampak macam mata pulak..hehe..


    Berbentuk love..Terletak di Croatia..Pulau ini bernama Galesnjak dan dikelilingi samudera Arktik..
    (Gua nak hadiahkan untuk kekasih gua nanti, hik3..)


    Macam paru-paru..Terletak di Florida, Amerika Syarikat..
    (paru-paru berair nih, hehe)


    Pulau berbentuk macam kuda laut...Di Kepulauan Galapagos..hikkkk, hikkkk...
    (Bunyi kuda lemas dalam laut)


    Macam muka smiley...Ketiga-tiga pulau tersebut bernama Manukan (kiri), Mamutik (tengah) dan Sulug (kanan)..Di Malaysia..


    Macam ikan pari..Berlokasi di utara Denmark..


    P/s: Setakat ni gua pernah melawat Pulau Langkawi je baru...Pulau lain takde lagi...Selain daripada itu adalah pantai, such as Port Dickson dan lain-lain...huhu..

    Monday, 13 February 2012

    Family Justin Bieber

    Posted by gua jambu at 22:11 0 comments

    Walaupun korang selalu nampak mamat ni kat paper, kat TV or YouTube just dengan member-member artis je, tahukah korang bahawa dia amat dahagakan kasih sayang daripada family??
    (perghhh, ayat gua)..Sebenarnya, Justin Bieber ni ade family, macam kita laa jugak kan, tapi dia jarang ade time or snap pic dengan family sendiri..

    So, kali ni gua dengan secara ekseklusifnya ala-ala paparazzi, teringin nak share dengan korang sumer, pic family Justin Bieber ni...Sebagaimana sebelum ni gua share gambar Kakak Si Justin Bieber....So, kali ni gambar family dye terus..Nice sangat bila tengok family-family si Justin Bieber nih...Jom, kita roolllll...



    Okeh...Yang ni kembar Justin Bieber...Nama dia Justin Bisai..


    Yang ni pulak namanya Justin Binther..sedara terdekat dye...ala-ala Pink Panther.. 


    Yang ni Justin Bie-Pop..huk3..


    Yang ni abang sulong dye, Justin Biebesiti..


    Haaa...Yang ni namanya Justin Biebean..abang no 2..


    Ni pulak Justin Rock, abang kelima, sebab kalau korang nak tau, Justin Bieber anak kesembilan..hui3..


    Ni pulak kak dye, Justiniah Bieberiah..


    Ni adik dye, Chong Bieber..nampak agak tua kan??haa, sebab dia kerja kat Kementerian..Tu laa pasal..


    Ni sepupu dye..dye guna application kat iphone, yang bagi nampak tua tu..nama dia pun pelik sikit, I-Justin..


    Ni pak sedara dia kat Timor Leste...dikenali dengan panggilan manja dye, Justin Timberlack..


    Ni pulak Pikor Bieber...sebab dia botak..haha..


    Ni lagi sempoi punya...Humpty Bieber Dumpty...lalallaaaa...


    Ni kak no 4 dia...SIti Just Do It Bieber...


    Camne gambar ni dapat kat paparazzi gua pun tak tau...By the way, nama dye Justpond Bieber..eksheli, dia adik laki Justin, tapi nak jadi perempuan...tak caye, tengok ar nama dia...


    Last sekali, akak bongsu dia..nama glemer dia, Puan Just Biri-biri ....Tapi, cukup kalau korang panggil dengan nama Salim...


    P/s: Segala watak dan perwatakan di atas hanya rekaan semata-mata untuk jenaka...Harap maklum..huhu..

    Subscribe